VERANTWOORD  Jaargang 2, nummer 4 - oktober 2017  
 
PLUS Verantwoord
 
  Goed eten staat bij PLUS centraal. Voor iedereen, elke dag. Het liefst lekker én verantwoord. We willen onze klanten inspireren met recepten en informatie geven over de herkomst van ons assortiment. Op onze website besteden we hier veel aandacht aan. Kijk hier om te zien hoe wij dat doen.

PLUS wil graag weten welke aspecten van haar bedrijfsvoering voor consumenten en andere stakeholders van belang zijn. Daarom hebben wij een materialiteitsanalyse uitgevoerd waarbij we aan verschillende groepen stakeholders gevraagd hebben welke prioriteiten PLUS moet leggen als het gaat om maatschappelijk en verantwoord ondernemen. Veel stakeholders hebben hieraan mee gewerkt, waaronder een aantal van jullie, dankjewel daarvoor! Uit de analyse is gebleken dat al onze stakeholders het belangrijk vinden dat wij aandacht besteden aan een gezond assortiment, het stimuleren van de gezonde keuze, lokale betrokkenheid en duurzaam inkopen. Deze thema’s zijn belangrijk binnen ons MVO-beleid. In de MVO-strategie voor 2018-2020 nemen we de resultaten van de analyse mee.

In deze nieuwsbrief aandacht voor de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt, bijvangst en nieuwe Fairtrade producten in het schap, verantwoorde najaarsacties, tips tegen voedselverspilling en meer.

Heb je na het lezen vragen, suggesties of opmerkingen? Dan kun je uiteraard bij ons terecht via corporate-communicatie@plusretail.nl.
 
 
 
 
gezondheid en vitaliteit   PLUS vindt een verantwoord ontbijt belangrijk en wil consumenten helpen om op dit gebied bewuste keuzes te maken.
Daarom is PLUS partner van Het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar vindt de 15e editie van dit evenement plaats. In de week van 6 tot 10 november gaan 2.900 scholen met in totaal meer dan een half miljoen kinderen samen op school ontbijten. Thema van het schoolontbijt dit jaar is 'Gezond ontbijten is geen kunst'.

En verder...
Suikermeter ontbijtgranen in steeds meer winkels
Steeds gezonder huismerkassortiment
  Goed ontbijten vinden we belangrijk
 
 
 
 
Samen werken aan een schone omgeving  
Op de route tussen winkels en nabijgelegen scholen ligt vaak zwerfafval, zoals snoepwikkels en blikjes.   mens en maatschappij
Een schone werk- en winkelomgeving is wel zo prettig. In samenwerking met NederlandSchoon en de Gemeente Utrecht zijn daarom door PLUS twee 'snoeproutes' in Utrecht aangepakt. Er zijn prullenbakken bijgeplaatst of herplaatst, allemaal voorzien van het nodige communicatiemateriaal. De bedoeling is dat scholieren de prullenbakken eerder zien en hun afval in de prullenbak gooien in plaats van op straat. Eind oktober vindt de evaluatie plaats. Als dit succesvol is gaan we de ‘snoeproute’ bij meer PLUS supermarkten inzetten.

En verder...
Spaaractie Fairtrade producten
Goed Eten Festival
PLUS Retail als werkgever
 
 
 
 
herkomst van producten   Bij PLUS maken we graag verantwoorde keuzes. Niet voor niets zijn onze
bananen en alle PLUS Koffie en thee al jaren 100% Fairtrade. Op dit moment richten wij ons vooral op het verduurzamen van de cacao in onze huismerkproducten. Veel cacaoboeren leven in armoede. Er is nog veel te doen en wij leveren daar graag een bijdrage aan. Onze ambitie: eind 2020 is alle cacao in onze huismerkproducten Fairtrade gecertificeerd. Inmiddels staan de eerste nieuwe PLUS huismerkproducten in het schap waarvan de cacao Fairtrade gecertificeerd is. Het gaat om PLUS cacao koekjes en de PLUS Mini choco mix. Ook de cacao in al onze volle, halfvolle en light PLUS Chocolademelk en onze Sint en Kerst chocolade is Fairtrade gecertificeerd.

En verder...
Bijvangst in het schap
Verantwoorde najaarsacties
Beste vleeswarenafdeling van Nederland

 
  Veel 'groene' producten, recepten en aanbiedingen
 
 
 
 
Aandacht voor groen rijden en minder verspillen  
Uit recent onderzoek van Milieu Centraal en het Voedingscentrum blijkt dat Nederlandse huishoudens in 2016   een beter milieu
gemiddeld ruim 40 kilo voedsel per persoon hebben verspild. Jaarlijks kan de consument maar liefst 145 euro besparen door voedselverspilling te verminderen. Consumenten kunnen hier zelf veel aan doen. In week 40 ontvingen consumenten een gratis koelkastthermometer bij de aankoop van een aantal actieproducten. De thermometer kan helpen om voedsel onder optimale omstandigheden te bewaren. Check ons inspiratiemagazine (vanaf pagina 27) en onze website voor meer tips om voedselverspilling tegen te gaan.

En verder...
Betere rijstijl chauffeurs goed voor milieu
PLUS blijft mogelijkheden geluidsarm laden en lossen onderzoeken
Zonnepanelen bij PLUS Waalwijk
 
 
 
Klik hier om een collega aan te melden voor deze nieuwsbrief.
Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.
 
 
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube   www.plus.nl
PLUS