VERANTWOORD  Jaargang 2, nummer 3 - juni 2017  
 
PLUS Verantwoord
 
  Woensdag 21 juni jl. vond onze jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst plaats bij PLUS J. Schimmel Panoven in IJsselstein, een van de vier winkels ingericht volgens de nieuwste PLUS formule (Briljant 2.0). Circa 25 relaties van maatschappelijke organisaties zijn in een ochtend bijgepraat over ons Verantwoord-beleid en de doorvertaling van goed eten naar de winkelvloer. Een inspirende bijeenkomst met veel ruimte voor de dialoog over hoe we de consument nog meer kunnen inspireren en helpen met goed eten. Want daar houden we van!

Goed eten staat bij PLUS centraal. Voor iedereen, elke dag. Het liefst lekker én verantwoord. In maart is PLUS voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. En dat willen we graag blijven! Daarom in deze nieuwsbrief aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MVO op de voor PLUS belangrijke thema’s ‘Gezondheid en vitaliteit’, ‘Herkomst van producten’, ‘Een beter milieu’ en ‘Mens en maatschappij’.

Heb je na het lezen vragen, suggesties of opmerkingen? Dan kun je uiteraard bij ons terecht via corporate-communicatie@plusretail.nl.
 
 
 
 
gezondheid en vitaliteit   Hoewel wij Nederlanders het belang van een goed ontbijt kennen, pakt het in de praktijk vaak anders uit. Daarom zet PLUS zich in voor verantwoord ontbijten.
We introduceren bijvoorbeeld een suikermeter voor ontbijtgranen, waarmee we consumenten al in de supermarkt helpen bewuster te kiezen. Daarnaast verbeterden we de productsamenstelling van een aantal PLUS Ontbijtgranen en maakten we de verpakkingen van PLUS Choco Jumpers en PLUS Honing Ringos kindermarketingvrij.

En verder...
Partner Nationaal Schoolontbijt
Update: nieuwe verpakkingen zonder kindermarketing
  Nog meer verantwoorde en gezondere producten
 
 
 
 
Samen werken aan een schone omgeving  
PLUS is Supporter van Schoon, wat betekent dat wij samenwerken met NederlandSchoon om het gebied rondom   mens en maatschappij
onze supermarkten nog beter vrij te maken van zwerfafval. Hoe we dat doen? Bij ruim 260 PLUS supermarkten staan twee ‘PLUS-Supporter van Schoon-afvalbakken’ geplaatst. Daarnaast deden onze supermarkten mee met de Landelijke Opschoondag. In Utrecht gaan we – samen met de gemeente en de betreffende scholen – na de zomer starten met een tweetal ‘snoeproutes’. Op de route tussen onze winkels en nabijgelegen scholen, waar vaak zwerfafval als blikjes en snoepwikkels ligt, worden posters, borden en stickers geplaatst die scholieren stimuleren tot schoon gedrag.

En verder...
Sparen voor korting op Beter Leven vlees
Was op Maat-campagne
Herbruikbare koffie- en theebekers op het servicekantoor
 
 
 
 
herkomst van producten   Samen met de Good Fish Foundation ondertekenden wij een statement, waarin wij vastleggen de intentie te
hebben om bijvangst te gaan verkopen. Consumenten kiezen namelijk vaak voor de wat bekendere vissen, terwijl er bij de vangst ook allerlei andere vissoorten worden gevangen die net zo goed bereid en gegeten kunnen worden. Door ook de onbekendere soorten zoals schar, wijting en steenbolk te eten, hoeft er minder hard op tong en schol gevist te worden. Wij nemen deze vis af van MSC-gecertificeerde scholvisserijen.

En verder...
PLUS koploper Fairtrade
Vrije uitloopeieren weer dé standaard
‘Groene’ productintroducties
Uitbreiding en verduurzaming vlees(waren)assortiment
 
  Forse uitbreiding biologisch
 
 
 
 
Derde ster Lean & Green-programma  
Wij zijn continu bezig met het efficiënter en milieuvriendelijker maken van onze logistieke keten. Eerder al ontvingen wij   een beter milieu
een tweede ster Lean & Green van Connekt. Samen met andere koplopers ontwikkelden wij nu ook de derde ster: de volgende concrete stap in het CO2-besparingstraject van Lean & Green die specifiek is gericht op de logistiek. We werken er nu hard aan om de derde ster daadwerkelijk achter onze naam te kunnen zetten en doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten en onnodige verspilling tegen te gaan.

En verder...
Fairtrade carbon credits
Samenwerking Milieu Centraal tegen voedselverspilling
 
 
 
Klik hier om een collega aan te melden voor deze nieuwsbrief.
Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.
 
 
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube   www.plus.nl
PLUS