Jaargang 3, nummer 1 - januari 2018
 
 
  PLUS | verantwoord Verantwoord nieuwsbrief  
 
 
Wij wensen je allereerst - namens het hele team van PLUS - een gelukkig, gezond en verantwoord 2018!
Voor je ligt de vertrouwde Verantwoord Nieuwsbrief, maar anders vorm gegeven. De nieuwsbrief is iets korter, waardoor je er makkelijker doorheen leest. En voortaan verschijnt onze nieuwsbrief niet vier, maar zes keer per jaar, zodat je sneller op de hoogte bent van het laatste nieuws.

In 2018 gaan we verder op de ingeslagen weg om ons assortiment en onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen. In deze nieuwsbrief aandacht voor onze huismerkproducten met minder suiker en zout, de introductie van de duurzaam gekweekte vissoort Omegabaars, ons biologische assortiment en onze nieuwe dubbeldektrailers.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Het PLUS Greenteam
Debbie, Eric, Ingeborg, Ingmar, Liesbeth, Peter, Sepha en Rowell
 
Steeds minder suiker en zout in onze huismerkproducten
Steeds minder suiker en zout in onze huismerkproducten
In 2017 hebben we veel van onze huismerkenproducten in samenstelling verbeterd en daardoor gezonder gemaakt. Zo zit er minder suiker in onze appelmoes en frisdranken en minder zout in onze maaltijdpakketten en pastasauzen. Voor alle producten van ons huismerk werken wij continu aan het verlagen van het suiker- en zoutgehalte. In onze vorige nieuwsbrief meldden we al dat we geen kruidensticks meer verpakken bij ons verse vlees.
 
Belangrijke stap voorwaarts met certificering groente en fruit
Belangrijke stap voorwaarts met certificering groente en fruit
Ongeveer 50% van onze groente en fruit van Nederlandse bodem is nu al gecertificeerd volgens Milieukeur. Milieukeur stelt als eis voor certificering dat boeren en tuinders zich met de teelt extra inspannen voor schonere lucht, een vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en meer natuur op het landbouwbedrijf. Ook veel van onze vers gesneden groente, zoals andijvie, prei en wortelen zijn al gecertificeerd. Eind 2019 willen we dat ons volledige assortiment groente en fruit uit Nederland gecertificeerd is.

 
Maak kennis met onze biologische producten
Maak kennis met onze biologische producten
Goed eten is ook verantwoord eten, daarom zijn onze biologische producten aantrekkelijk geprijsd en regelmatig in de aanbieding. In week 5 en 6 maken klanten van PLUS bij aankoop van één of meer biologische producten van Bio+ kans op een PLUS Cadeaukaart t.w.v. 50 euro. Op deze manier willen we onze biologische producten extra onder de aandacht brengen en onze klanten stimuleren voor verantwoorde producten te kiezen. PLUS heeft een groot assortiment biologische producten, te herkennen aan de merknaam BIO+en de groene labels op het schap.

 
Samenwerken aan duurzame zuivel
Samenwerken aan duurzame zuivel
Boeren, melkproducenten, retailers en maatschappelijke organisaties werken samen aan de verduurzaming van Nederlandse zuivel. De zuivel van ons huismerk afkomstig uit Nederland is gemaakt van weidemelk en we voeren een uitgebreid assortiment biologische zuivel. Daarnaast zijn we betrokken bij het pilot-project 'Beter Leven keurmerk voor zuivel' waarin aandacht is voor dierenwelzijn én natuur en milieu. Het pilot-project is een gezamenlijk initiatief van de Dierenbescherming, Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland. De introductie van het zuivel-keurmerk vindt in de loop van dit jaar plaats.

 
PLUS introduceert: de Omegabaars
PLUS introduceert: de Omegabaars
Vanaf volgende week ligt in alle PLUS supermarkten de duurzaam gekweekte en gezonde Omegabaars in de schappen. Deze vis wordt gekweekt in een ecologische visboerderij in België en komt dus van dichtbij. De vissen groeien op in puur hemelwater en krijgen voeding die bestaat uit plantaardige producten. In Nederland is deze Omegabaars verder nog nergens te koop. Door de stevige structuur zijn de mogelijkheden eindeloos: bakken, grillen, koken en zelfs rauw kan je de vis eten. De Omegabaars is een mooie aanvulling op ons verantwoorde en gezonde assortiment. Kijk hier voor meer informatie en inspirerende recepten.

 
PLUS Ken de Keten-aanpak: goed eten komt uit een gezonde keten
PLUS Ken de Keten-aanpak: goed eten komt uit een gezonde keten
Onze ambitie is om positieve impact te creëren voor producenten en werknemers binnen onze toeleveringsketens, voor het milieu en voor dierenwelzijn. We zetten ons in om negatieve impact op de keten te voorkomen, te verminderen en te herstellen. PLUS ontwikkelt hiervoor een zogeheten Due Diligence aanpak 'Ken de Keten'. We willen met onze aanpak onze toeleveranciers en anderen inspireren, ondersteunen en in beweging brengen.


 
PLUS supermarkten lokaal betrokken
PLUS supermarkten lokaal betrokken
Alle PLUS supermarkten zijn heel actief in de buurt. Zo blijkt uit een inventarisatie dat 95% van de supermarkten een (sport)vereniging sponsort. Dat doen zij met 'Goed eten' en/of een financiële bijdrage. Driekwart van de supermarkten werkt samen met een basisschool, bijvoorbeeld door schoolfruit ter beschikking te stellen of rondleidingen in de winkel te verzorgen. Daarnaast wordt veel samengewerkt met de lokale voedselbank. 
Nieuwe dubbeldektrailers zorgen voor CO2-reductie
Nieuwe dubbeldektrailers zorgen voor CO2-reductie
Vanaf begin dit jaar hebben we tien nieuwe milieuvriendelijke dubbeldektrailers rondrijden. De trailers zijn speciaal voor ons gefabriceerd. Met deze nieuwe trucks kunnen wij 84 containers in één keer afleveren bij onze winkels, tegen 54 containers in de reguliere trucks. Hierdoor kunnen we minder vrachtwagens inzetten en kunnen we het aantal ritten reduceren. Dit zijn dus flink wat minder kilometers met brandstofbesparing en CO2-reductie tot gevolg. 
 
 
 
  Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.  
 
  Volg ons op Facebook   Volg ons op Twitter   Volg ons op Youtube   Volg ons op Instagram       PLUS