VERANTWOORD  Jaargang 2, nummer 1 - januari 2017  
 
PLUS Verantwoord
 
  Een nieuw jaar betekent een frisse start. Niet alleen is dit hét moment om elkaar het allerbeste te wensen, maar ook om goede voornemens met elkaar te delen. Wat die van PLUS zijn? Goed eten. Voor iedereen elke dag. En we hebben verschillende manieren om dat te verwezenlijken. Zo helpen we onze klanten graag verantwoorder en gezonder te kiezen – door middel van onze schapcommunicatie bij het frisdrankenschap, de introducties van verschillende biologische en Fairtrade producten en het gezonder maken van ons assortiment. Natuurlijk zijn er ook lokale initatieven waarover we je graag informeren. We verzamelden wederom onze ontwikkelingen onder de vertrouwde vier pijlers ‘Gezondheid en vitaliteit’, ‘Mens en maatschappij’, ‘Herkomst van producten’ en ‘Een beter milieu’. We blikken daarbij zowel terug als vooruit. Heb je hierover vragen, stel ze dan via corporate-communicatie@plusretail.nl. En ook voor suggesties of ideeën ben je hier aan het goede adres.  
 
 
 
Nog meer verantwoorde en gezondere producten   In de afgelopen tijd introduceerde PLUS veel initiatieven die consumenten helpen om verantwoorde keuzes te maken.
Zo maakten we de verpakkingen van onze Huismerkproducten kindermarketingvrij, introduceerden we schapcommunicatie voor frisdranken en vulden we ons assortiment aan met een gezondere variant van snoep en recent ook chips (Food2Smile). En onze initiatieven worden beloond. We zien een stijging in de verkoop van water (met een smaakje), krijgen positieve reacties op Food2Smile en verkopen meer groente en fruit.
Lees meer
  Nog meer verantwoorde en gezondere producten
 
 
 
 
Samen werken aan een schone omgeving  
Voor PLUS is een schoon Nederland belangrijk. We willen geen (straat)afval voor onze winkeldeur en in onze directe omgeving. Om te zorgen voor schone   Samen werken aan een schone omgeving
stoepen en straten, starten PLUS en Nederland Schoon vanaf januari een samenwerking. Zo plaatsen we bij elke supermarkt Nederland Schoon-afvalbakken, bieden we de organisatie advertentieruimte in ons PLUS Wintermagazine en nemen onze winkels facultatief deel aan de landelijke opschoondag in 2017. Ten slotte starten we in samenwerking met een aantal supermarkten de pilot ‘snoeproute’, waarbij zwerfvuil op de route van de winkel naar school wordt ingezameld.
Lees meer
 
 
 
 
Forse uitbreiding biologisch   Wij besteden veel zorg aan de kwaliteit en herkomst van onze producten. We hebben dan ook een groot assortiment biologische
producten, waarvan een groot aandeel groente, fruit en vlees. Een van de merken die tot dat assortiment behoort, is Bio+. In principe is dat niets nieuws: een ruim aanbod lekkere producten van natuurlijke komaf en de beste leveranciers – van boer tot fabrikant. Wat wel nieuw is: we werken aan een verdubbeling van het assortiment Bio+. We verwachten dat deze – in totaal vijfhonderd! – producten in het derde kwartaal van 2017 in de schappen liggen. Het totale assortiment biologisch komt hiermee op circa 1.500 producten.
Lees meer
 
  Forse uitbreiding biologisch
 
 
 
 
Intensivering samenwerking met Voedselbanken Nederland  
PLUS en Voedselbanken Nederland intensiveren hun samenwerking in een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.   Wij gooien liever niets weg
Dit betekent dat PLUS ondernemers actiever gestimuleerd en geholpen worden om de lokale samenwerking met de voedselbanken uit te breiden. Daarnaast vragen we huismerkleveranciers om producten ter beschikking te stellen die niet meer geschikt zijn voor verkoop, maar nog wel voor consumptie. Bijvoorbeeld producten met foutieve of beschadigde verpakkingen of etiketten of met een houdbaarheidsdatum die te kort is om nog te kunnen verkopen. De mogelijkheden voor donatie zijn verruimd. Daardoor kan bijvoorbeeld nu ook vers vlees worden gedoneerd, wat voorheen wegens een aantal wettelijke bepalingen niet goed mogelijk was.
Lees meer
 
 
 
 
Nieuwe PLUS formule
PS: We hebben nog een extra nieuwtje. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we onze nieuwe PLUS formule hebben geïntroduceerd in Abcoude. Hier vertalen we onze positionering ‘Goed eten voor iedereen, elke dag’ door naar de winkelvloer. Dit betekent dat de Makerij centraal staat: producten worden de hele dag door vers op de winkelvloer bereid. Daarnaast helpen we je om het iets eenvoudiger te maken om minder vlees te eten en verantwoorder te snoepen. Op ons flexitariëreiland vind je dan ook de juiste ingrediënten voor een dagje zonder vlees: denk aan bonen, peulvruchten, eieren, vis en vleesvervangers. En bij de kassa’s liggen gezonde kassakoopjes, waarmee je de snelle trek op een verantwoordere manier kunt stillen. Verder geven we veel aandacht aan de groente- en fruitafdeling. Deze is nog ruimer opgezet, legt de nadruk op vers en heeft voortaan ook een citruseiland met onder andere een verse-sinaasappelsapmachine en versbereide smoothies. Alles voor extra gemak en een goede gezondheid.
 
  Nieuwe PLUS formule
 
 
 
Klik hier om een collega aan te melden voor deze nieuwsbrief.
Wil je deze e-mail niet meer ontvangen? Klik dan hier om je af te melden.
 
 
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Youtube   www.plus.nl
PLUS